‘’ Black Friday het dieptepunt in de fast fashion industrie ‘’

 In Dress

Het gaat er al bijna de hele week over. Onder de jongeren leeft black friday enorm. Maar hoe kunnen bedrijven zich eigenlijk zulke hoge kortingen permitteren? En wat gebeurt er precies bij black friday? In deze nieuwsbrief ga ik op deze vragen antwoord geven.

Overproductie:

Overproductie is productie van producten (in dit geval kleding) waar heel veel van wordt gemaakt en ook heel veel van wordt weggegooid. Door overproductie bereikt dertig procent van de geproduceerde kleding bijna nooit iemands kledingkast. Alleen al in Nederland leidt fast fashion tot een kledingberg van 235.000 kilo. Zo’n 350 (volgens het WWF ) voetbalvelden vol! Bijna 70% van al die kleding belandt direct in de verbrandingsoven.

 

 

We weten dat de impact van mode op mens en planeet uit de hand loopt. Door het effect van het COVID-19 op de mode-industrie hebben merken bergen aan onverkochte voorraad achtergelaten. Veel van deze wordt verbrand of weggegooid en dat is doodzonde. Hoewel het onmogelijk is in te schatten hoeveel kleding is gestort of verbrand, heeft Bangladesh alleen al meer dan $ 3 miljard aan geannuleerde bestellingen gezien, wat neerkomt op naar schatting 982 miljoen kledingstukken.

Bij black friday zie je dat bedrijven wel kortingen tot 80% geven.  Als je daar zo over nadenkt is dat eigenlijk heel bizar, aangezien bedrijven zoveel korting geven. Dat betekent dat ze het product voor zo weinig hebben geproduceerd en voor heel wat verkopen. Doordat ze het voor zo weinig laten produceren betekent ook dat de mensen heel weinig betaald krijgen en in slechte leef-, -arbeid en woonomstandigheden leven. Je zou dan beter een duurzaam product kunnen kopen wat goed is voor mens dier en milieu en wat eerlijke prijzen heeft.

 

 

 

Waarom zijn de kortingen van Divapowerdp niet zo hoog?

Divapowerdp doet ook mee aan black friday, alleen onze kortingen zijn niet zo hoog. Dat komt omdat de kleding van Divapowerdp eerlijk is geproduceerd. Divapowerdp is een volledig duurzaam kledingmerk voor jongeren. Nog een reden waarom divapowerdp niet zulke hoge kortingen heeft is dat de eerste collectie maar een kleine oplage heeft waardoor de inkoopprijs van de kleding relatief hoog is.

Wil jij Divapower en haar missie naar een eerlijkere wereld ondersteunen? Maak dan gebruik van de 10% korting en koop voor jezelf, je dochter, nichtje of je buurmeisje een Divapower DP Crop top, Divapower DP sweater dress of de prachtige Eileen flair pant.

Bekijk deze prachtige items in onze webwinkel.

Kortingscode is: ‘BLACKDIVA’.

Recente blogs

Laat een bericht achter

0
Translate »