Duurzaamheid is belangrijk voor Divapower.

 In Blogs

Divapower is 100% duurzaam. Duurzaamheid houdt in dat de kleding op een eerlijke manier gemaakt is. Dat de mensen goed betaald krijgen, niet mishandeld worden en niet moeten overwerken en dan niks betaald krijgen. Duurzaamheid houdt ook in dat de stoffen zonder chemicaliën zijn gemaakt (chemicaliën zijn gevaarlijke stoffen die normaal in onze kleding zitten). Chemicaliën zijn heel slecht voor de huid. Als je een kwartiertje of twintig minuten onder de douche staat moet je echt wel plassen zo werkt het met alle chemische stoffen en materialen die op je lichaam komen waar chemicaliën in zitten. De chemicaliën trekken in je huid en dat is heel slecht voor je huid.

Divapower heeft  stoffen die zonder enige chemicaliën gemaakt zijn. Fast fashion is de kleding die chemicaliën bevat en op een oneerlijke manier wordt gemaakt. Het tegenovergestelde van fast fashion is fair fashion. Fair fashion is  kleding die op een eerlijke manier wordt gemaakt en stoffen zonder chemicaliën.

Het milieu wordt flink aangetast door de fast fashion kledingindustrie. De wereld wordt op deze manier heel erg vervuild. Het gevolg daarvan is dat dieren uitsterven en de lucht wordt vervuild, wat weer slecht is voor ons klimaat. Hierdoor ontstaan nog veel meer problemen in de wereld.

Mijn vraag aan jullie is: Vind jij het belangrijk dat fast fashion gaat stoppen en waarom?

Zet het hieronder in de reacties en ik post ze allemaal op mijn Instagram.

 

 

Lees hierbij een interview met Aaliyah.

Duurzaamheid is een heel belangrijk onderdeel van het merk Divapower. Divapower wil 100% duurzame kleding gaan verkopen. De jeugd van nu is vaak bezig met het uiterlijk en mooie kleding maar ze hebben geen idee hoe die kleding is gemaakt.

De (12) jarige Aaliyah Saleh is de bedenker en oprichtster van het duurzame kleding merk voor jongeren.

Aaliyah: Ik kwam er achter dat er nog geen een duurzaam tiener modemerk is met de stijl en trends van nu en daar wil ik verandering in brengen.

Aaliyah kwam in begin 2019 met het idee om een duurzaam kledingmerk op te zetten.

Aaliyah: Ik vind het altijd heel belangrijk dat het goed gaat met mensen en dat ik ook mijn steentje bijdraag aan de wereld.

Toen ik erachter kwam hoe mijn kleding gemaakt werd schrok ik daarvan. Ik werd er heel emotioneel van. Ik wist hier niks van af. Dat hebben de meeste kinderen. Ik wil die kinderen hun ogen laten openen en laten zien dat dit niet meer oke is en dat het ook anders kan.

De arbeidsomstandigheden van de fast fashion industrie zijn niet normaal. Mensen worden opgesloten, mishandeld en  moeten overwerken en krijgen dan niet of nauwelijks betaald.

Zo wil je toch niet dat je kleding gemaakt wordt?

 

Recente blogs

Laat een bericht achter

0
Translate »