Veelgestelde Vragen

Veelgestelde
Vragen

Wat is duurzame kleding?

Duurzame kleding is kleding die onder goede milieu en arbeidsomstandigheden is gemaakt.

Hoe duurzaam is Divapowerdp?

Divapowerdp is zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Alle gebruikte stoffen zijn van biologische katoen. De katoen heeft een GOTS certificering, daarmee kan Divapowerdp bewijzen dat de katoen onder strenge milieu eisen op het land bewerkt is en tot een milieu vriendelijke stof gebreid is. De katoen is onder GOTS certificering geverfd. De eerste collectie is tot stand gekomen met leveranciers die onder goede en sociale omstandigheden werken. Daarvoor heeft Divapowerdp gebruik gemaakt van de marktplaats Clean&Unique die hierin sinds 2007 gespecialiseerd is. Je kunt meer over Clean&Unique vinden op  www.cleanandunique.com

Waar kan je aan zien dat Divapowerdp duurzaam is?

Dat is zo leuk aan Divapowerdp, het is niet te zien. Divapowerdp staat voor een hip, trendy modemerk die laat zien dat de kleding die tieners zo tof vinden ook duurzaam kan zijn.

Waarom werkt Divapowerdp met GOTS?

GOTS betekend Global Organic Textile Standards. Dit is een wereldwijde organisatie die er op toe ziet dat de stoffen onder strenge milieu eisen worden gemaakt en geproduceerd. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de sociale arbeidsomstandigheden. Je kunt hier meer lezen over GOTS; https://global-standard.org/

Waarom willen wij geen formaldehyde in onze kleding? Wat betekend Formaldehyde?

Formaldehyde is een giftige stof die in veel producten verwerk is. In de textiel en leer sector wordt deze stof vaak gebruikt om  kleurstoffen aan een materiaal te verbinden. Om de katoen te kleuren wordt vaak in goedkopere kleding formaldehyde gebruikt. In 2004 is deze stof als kankerverwekkend erkent oftewel carsinogeen voor mens en dier door de WHO ( Wereld gezondheids Organisatie).

Carcinogeen of kankerverwekkend betekent dat wanneer men in contact met de stof komt, dit kanker kan veroorzaken. Hoe kankerverwekkender de stof en hoe vaker en intensiever het contact, hoe groter de kans is dat men daadwerkelijk kanker krijgt. Contact kan ingedeeld worden in huidcontact, inademing, contact met slijmvliezen, inname en contact met open wonden.

Wat betekend de REACH wet?

Europese wetgeving voor het gebruik van chemische stoffen, de REACH Verordening (1907/2006/EG). In deze wet is vastgelegd welke chemische stoffen (en in welke hoeveelheid) in textiel, zoals kleding en beddengoed, mogen zitten. Extra regels voor gevaarlijke stoffen in textiel gaan in op 1 november 2020.

Waar is de kleding van Divapowerdp gemaakt?

De kleding van Divapowerdp is gemaakt in Nederland. Lokaal dus. Dat betekend dat er weinig CO2 vrij is gekomen en daarmee niet het milieu is belast. Wij hebben samen gewerkt met het sociale atelier Makers Unite in het hartje van Amsterdam. Makers Unite is in 2016 in Amsterdam gestart . Zij zijn gestart met een subsidie van onder anders Stichting Doen en hebben zij diverse prijzen gewonnen omdat zij met een mooie sociale oplossing zijn gekomen om nieuwkomers in Nederland werk te kunnen geven. Zij geven de werknemers een eerlijk look wat aan de Nederlandse wet voldoet. Sinds 2020 ontvangen zij geen subsidie meer en zijn zelfstandig. Daarnaast richt  Makers Unite zich op mooie circulaire oplossingen.

Waarom is Divapowerdp een Circulair Modemerk?

In een circulaire mode-industrie houden zowel designers, producenten, retailers als consumenten rekening met de volledige levenscyclus van een kledingstuk. De term ‘circulaire economie’, of ‘cradle-to-cradle’ en ‘closed loop systems’ zijn sinds enkele jaren beter bekend  geraakt en worden meer en meer naar voor geschoven als de basis van een nieuw economisch systeem dat onze huidige groei in stand zou kunnen houden. Doordat Divapowerdp met 100% biologische materialen werkt, is het mogelijk dat als de kleding niet meer gedragen wordt weer terug te brengen tot garens en opnieuw gebruikt kunnen worden voor textiel producten.

0
Translate »